Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Časovni programer (časovnik)


V cilju večjih prihrankov energije v domovih se odločamo za uporabo časovnikov: treba je samo nastaviti čas, ko naj naprava vklopi ali izklopi ogrevanje.


Kako deluje časovnik?


Delovanje časovnikov je zelo enostavno. Po nastavitvi časa časovnik potem ob nastavljeni uri vklopi ogrevalni sistem, na katerega je priklopljen. Enako preprosto ga je konfigurirati in priključiti na ogrevalni sistem. Ne glede na vrsto časovnika je shema delovanja enaka, torej je treba le nastaviti izbrani čas in naprava bo ob tem času izklopila sistem. Odvisno od modela lahko časovnik upravljate elektronsko prek zaslona LCD s tipkami ali ročno z uporabo zasučnega gumba.


Časovnik se lahko programira v dveh načinih:


• Tedenskem (5 + 2) – delovanje je pogojeno z dnevi v tednu. Izbor te opcije je upravičen, kadar so člani gospodinjstva med tednom (od ponedeljka do petka) v službi/šoli, ob koncih tedna pa se skupaj ob istih urah zadržujejo doma.
• Dnevnem – v tem načinu je časovnik nastavljen na 24-urni cikel. V enem dnevu se ogrevanje zažene trikrat, npr. za 2 uri ob 6. uri zjutraj, ob 16. uri in ob 20. uri.


Nekateri modeli programerjev imajo funkcijo programiranja na oba zgoraj navedena načina.


Funkcije časovnika SALUS Controls


Časovniki naše znamke se uporabljajo za nastavitve časa in za krmiljenje električnih naprav v sistemih avtomatike v stanovanjskih objektih in industrijskih obratih (črpalke, razsvetljava ipd.) skladno s posameznim časovnim programom, ki ga nastavi izbrani uporabnik.


Časovnik vklaplja in izklaplja izbrano napravo ali električni tokokrog ob nastavljenih urah v razpoložljivih ciklih (dnevnem, tedenskem s funkcijo 5-2, tj. 5 delovnih dni + 2 dela prosta dneva), kjer lahko določimo kar tri časovne programe z natančnostjo do minute.


Pri napravah te vrste je na voljo tudi funkcija prehoda iz poletnega na zimski čas, v ročni ali samodejni obliki. Krmilnik programerja je opremljen s funkcijo izbire časovnega pasu. Ravno zahvaljujoč temu je čas spremembe popolnoma skladen z lokalnim časom.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio