Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Upravljanje ogrevanja preko Interneta – 10 prednosti

VRNI SE

Online življenje zaznamuje sedanjost. Z drugimi besedami – je nujnost. V naših sodobnih in energetsko učinkovitih hišah vse pogosteje stavimo ne le na oddaljeno upravljanje naprav, ampak tudi na nadzorovanje delovanja opreme – tudi ogrevalnega sistema – preko Interneta.

Danes se bomo osredotočili predvsem na online upravljanje ogrevanja kajti je ogrevanje ključno področje dejavnosti podjetja SALUS Controls, poleg tega pa je pametno poznati prednosti te možnosti.

Iz tega članka boste izvedeli:

  • kakšne so prednosti pametnega upravljanja ogrevalnega sistema
  • katere naprave omogočajo online upravljanje ogrevalnega sistema

Na začetku je treba povedati, da je upravljanje CO preko Interneta že precej uveljavljeno. Ta metoda regulacije ogrevalnih parametrov je prava izbira ne le za družinske hiše, večstanovanjske hiše ali poslovne prostore, ampak tudi – zaradi enostavnega upravljanja več sistemov hkrati – za gostinske in počitniške objekte.

man with the background of buildings with different temperature

10 prednosti online upravljanja ogrevanjem

Kaj dobite, ko se odločite za pametno upravljanje ogrevanja?

Optimalno ogrevanje prostorov

… Torej visoko toplotno udobje, ki ga cenijo uporabniki vaše stavbe (hotela, pisarne). Ne pozabite, da temperaturo lahko določite za vsako sobo posebej. Zahvaljujoč vgrajenim v termostate (npr. Quantum) preciznim krmilnim algoritmom je ohranjanje te temperature enostavno, ne glede na to, kje trenutno ste.  Vaši družini (gostim, sodelavcem) ne bo nikoli preveč toplo ali preveč hladno.

Oddaljeno spreminjanje nastavitev (v mobilni aplikaciji)

Velika korist sistemov upravljanja ogrevanja je možnost ustvarjanja ločenih terminskih planov za vsako sobo, vendarle, kot smo se že večkrat prepričali, enkrat določene nastavitve je včasih potrebno spremeniti. Včasih se zgodi, da se hitreje vrnete iz službe, ali pa greste na potovanje in ne veste, kdaj se boste vrnili. V takem primeru terminski plan ni dovolj. Da se po napornem dnevu lahko vrnili v prijazno segreto hišo, potrebujete ročno popraviti nastavitve. Če z virom toplote upravljate online, lahko to storite tudi iz pisarne ali hotelske sobe na Majorki. Posodobitev ogrevalnih parametrov je torej še ena prednost upravljanja stavbne avtomatike preko Interneta.

Metoda za pozabljive

Občasno vsi pozabljamo na vsakdanja opravila, kot so gašenje luči, preklop ogrevanja iz udobnega na varčni način za obdobje odsotnosti, izklop črpalke TSV itp. Če imamo dostop do hišnih naprav preko spleta, kadarkoli lahko odpravimo te pomanjkljivosti. V spletni aplikaciji spremenimo ogrevalne parametre ali izklopimo napravo, četudi smo več stotin kilometrov stran od nje.

Pomoč za hotelirje

Online upravljanje ogrevanja je ogromno olajšanje za skrbnike gostinskih objektov, ker internetni prehod (UGE600) omogoča upravljanje več prostorov in termostatov v istem času.  Z enim prehodom lahko povežete do 100 naprav, kar pomeni, da eden sistem lahko pokriva tudi celotno stavbo. Seveda je pametno vzpostaviti ločene sisteme za vsako nadstropje posebej, kar olajša prepoznavanje termostatov v spletni aplikaciji. Posledično, doma ali v zasebnem delu hotela imate možnost upravljanja temperature ter posodobitve mejnih temperatur v sobah, ki jih oddajate.

Nadziranje temperature od kjerkoli na svetu

To smo že omenili, vendar je vredno ponoviti v ločeni točki. Taka rešitev se boljše kot katerakoli druga prilagaja toplotne parametre našim potrebam.

Prihranki

Ustrezno upravljanje ogrevanja prinaša ne le udobje, ampak tudi dejanske prihranke. Največja finančna prednost upravljanje ogrevanja je dejstvo, da ne zapravljate energije, ko vas ni doma. Vaši terminski plani omogočajo spreminjajte temperature v sobah odvisno od dnevnega časa. Izogibate se preusmeritvam. Ne ogrevate stavbe, ko to ni potrebno, in ne pregrevate prostorov, v katerih ni potrebno vzdrževanje višje temperature. Poleg tega upravljanje online poveča zmogljivost ogrevanja, kajti omogoča popravljanje vnaprej določenih parametrov, ko je to potrebno. Nastavitve spreminjate odvisno glede na okoliščine – tako se lahko izognete npr. ogrevanju prazne hiše. Porabite manj kuriva in ne zapravljate denarja.

Nadzor nad delovanjem hišne / gostinske / pisarniške opreme

To korist moramo povezati s prejšnjo točko, ob tem pa bi morali nanj gledati širše, saj se nanaša na celotno stavbno avtomatiko.

Mobilna aplikacija SALUS Smart Home ponuja možnost ustvarjanja grafov porabe energije. Zahvaljujoč Smart Plugom dobite podrobne informacije o tem, katere naprave delujejo učinkovito, katere pa po nepotrebnem porabijo preveč energije. Ta znanja vam omogočajo modificiranje delovanja naprave, določanje drugega načina delovanja ali odločanje o zamenjavi z energetsko učinkovitejšim modelom.

Varnost kot bonus (sporočila SMS o morebitni nevarnosti)

Kot izhaja iz prejšnje točke, upravljanje ogrevanja preko Interneta je veliko več kot le nadziranje temperatur v prostorih. Aplikacija Smart Home ponuja več funkcij. Ena izmed njih je prejemanje SMS-sporočil ali e-pošte npr. o požaru v kotlovnici (senzor dima), poplavi v kuhinji (senzor popave), ali vdoru nepooblaščene osebe (senzor odpiranja). Ta opcija omogoča hiter odziv in omejevanje škod. Če se odločite za online upravljanje ogrevalne napeljave, povečate varnost vašega doma (hotela, pisarne).

UGE600 SALUS Internet Gateway, WLS600 Flooding Sensor, OS600 Opening Sensor, advantages

Koristi za ekologijo

Podobno kot pri varčevanju, zaradi omejevanja preusmeritev in nepotrebnega trošenja energije je upravljanje ogrevanja preko interneta koristno tudi za okolje. Omejevanje emisij blagodejno vpliva na okolje in postane orožje za boj proti globalnim podnebnim spremembam in njihovemu vplivu na naše zdravje.

Povečanje vrednosti stavbe na nepremičninskem trgu

Stavbna avtomatika je odločilen dejavnik pri nakupu nepremičnine. Stavba, opremljena s sistemom spletnega upravljanja ogrevanja, že na začetku velja za bolj prestižno pametno stavbo in, posledično, dobi boljšo ceno. Nepremičninski investitorji, ki želijo povečati vrednost svoje naložbe, morajo upoštevati tudi za faktor.

Kaj potrebujete za upravljanje svojega ogrevanja preko Interneta?

  • Smart sistem (z internetnim prehodom)
  • Združljive naprave (krmilnike)
  • Mobilno aplikacijo za uporabo sistema (ena aplikacija lahko podpira več sistemov)
  • Pametni telefon / dlančnik / računalnik
  • Povezavo z Internetom

Ponudba naprav za spletno upravljanje ogrevanja SALUS Smart Home zajema:

  1. »Srce« smart sistema – internetni prehod  UGE600, ki zagotavlja sporazumevanje vseh naprav v omrežju.
  2. Brezplačno aplikacijo  SALUS Smart Home, ki zaradi uporabniku prijaznega menija omogoča udoben prikaz in hitro spreminjanje parametrov.
  3. Termostate in izvršilne naprave v okviru sistema  SALUS Smart Home: brezžični centralni moduli, krmilni moduli, termostatske glave, smart izdelki (senzorji, Smart Plugi in dr.)
Smartphone with SALUs Smart Home App, Wiring Centre, UGE600 Internet Gateway, Quantum Thermostat, TRV, One Touch Button, OS600 Opening Sensor

Sistem SALUS Smart Home ni namenjen le novogradnjam. Mogoče ga je tudi uporabiti v obstoječih stavbah.

Vsak dan veliko časa preživljate na spletu. Zakaj ne bi svoje hiše (hotela, pisarne) priklopili na omrežje? Izkoristite možnosti, ki jih podarja upravljanje ogrevanja preko Interneta – navedli smo jih 10, vendar ob vsakodnevni uporabi jih lahko naštejete več.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio