Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

NOVOST! CB500 in CB500X – kabelski trakovi za talno ogrevanje

VRNI SE

Talnega ogrevanja ni potrebno posebej hvaliti. Njegove prednosti so: enakomerna porazdelitev temperatur, dolgotrajno oddajanje toplote, estetski videz, čistejši in bolj zdrav zrak v prostorih. Ustrezno upravljanje talnega ogrevanja je način za ohranjanje toplotnega ugodja v stavbi. Da pa bo ta vrsta ogrevanja res dobro regulirana, je treba mdr. investirati v solidne letve za talno ogrevanje. Ustrezni regulator je pogoj za učinkovito delovanje ogrevanja. Bistveno je, da bo sistem zanesljiv in hkrati cenovno dostopen. Napravi, ki izpolnjujeta te pogoje, sta naši novosti – trakovi CB500 in CB500X.

V ponudbi imamo tudi druge krmilne trakove (npr. v brezžični varianti), ki natančno uravnavajo delovanje ploskovnega talnega ogrevanja. Vendar pa sta CB500 in CB500X zasnovana tako, da je monterjem maksimalno olajšana namestitev.

CB500 in CB500X – izboljšave namestitve

Naši novi trakovi za talno ogrevanje so cenovno zelo ugodni, hkrati pa nudijo številne poenostavitve pri namestitvi. Predvsem so te naprave kompaktne in vitke in jih je zato mogoče namestiti v tako rekoč vsako omarico razdelilnika. Odpade problem, kako namestiti dodatne module, saj je možno povezovanje trakov izvajati z lastnim vodom, kar omogoča poljubno razmestitev.

Odstranjevanje in nameščanje prevleke zaradi opremljenosti s priročnimi zatiči ne predstavlja problema. Ni več problema, da lahko pri izvajanju teh opravil majhni vijaki odpadejo in se izgubijo. Namestitev vodov je enostavna – ne zahtevajo predhodne priprave (npr. kositranja), njihova vmestitev v traku pa je prilagojena debelini. In tako: tanjše vode aktuatorjev se namešča zgoraj, debelejše vode regulatorjev pa spodaj. Taka razporeditev je bolje urejena in odpravlja prepletanje. Za razporeditev vodov vam ni treba odmontirati nobenega dela krmilnega traku. Po odstranitvi pokrova je vse vidno, dostopen je vsak element. Zahvaljujoč priročnim priključnim sponkam za namestitev kablov ni potreben izvijač. Nova vrsta sponk omogoča opravitev tega s katerim koli orodjem. Termostatske kable se lahko, ne glede na njihovo debelino, takoj zavaruje pred snetjem in to tako, da se jih položi v poseben trak. Tudi izvajanje vpenjanja je praktično. Inštalater lahko postavi trakove na mizo ali tla, namesti vode in montira napravo v omarici (enostaven dostop do montažnih lukenj).

Trakovi za talno ogrevanje za plus pet! Značilnosti CB500 in CB500X

Kaj še morate vedeti o najnovejših sredinskih trakovih SALUS Controls:

  1. Upravljajo 5 neodvisnih ogrevalnih con (na en trak je možno priključiti 5 regulatorjev). To je standardno število za en razdelilnik. Trakove je možno povezati za do 15 con (skupno delovanje CB500 in CB500X v kombinaciji: 1 x CB500 + 2 x CB500X). Barvni potisk omogoča enostavno povezovanje vodov.
  2. Imajo 20 izhodov za priklop aktuatorjev. Kar je bistveno, je to, da je tu uporabljena drugačna razdelitev krmiljenja aktuatorjev kot v predhodnih izvedbah. V prejšnjih modelih je en termostat krmilil 4 aktuatorje. Pri CB500 in CB500X je razdelitev bolj prilagojena potrebam stavbe, na primer, prvi termostat lahko upravlja 6 aktuatorjev (večji prostor), drugi 2 aktuatorja (manjši prostor), ostali termostati pa 4 aktuatorje.
  3. Naprave imajo vgrajeno varovalko. Torej je CB500X (trak brez modula) praw tako samostojno delujoča naprava – ne le podaljšek glavnega traku. CB500X, ki deluje kot podaljšek, ne potrebuje dodatnega napajanja – priključi se ga neposredno na CB500.
  4. Trakove je možno namestiti na tirnico DIN.

CB500 – kaj morate vedeti o vgrajenem krmilnem modulu?

  1. Vhod na kotel omogoča vklop grelne naprave, ko kateri koli regulator pošlje signal o potrebi po toploti, ali  izklopi kotel, ko vsi regulatorji prenehajo pošiljati sygnale o takšni potrebi. Ima funkcijo triminutnega časovnega zamika vklopa kotla, kar daje instalaciji čas, da se pripravi na delo (npr. aktuatorji se bodo imeli čas odpreti). Izberemo lahko tudi čas zakasnitve izklopa kotla (od 0 do 15 minut). To je uporabno, kadar termostati ne prenehajo greti hkrati. Podobne funkcije ima dodatni izhod k viru gretja ali hlajenja.
  2. Rele do kotla ima breznapetostne kontakte. Dodatno krmiljenje toplotne črpalke ali hladilne naprave ravno tako poteka prek breznapetostnega releja.
  3. Spreminjanje načina gretja/hlajenja se izvaja z nivoja traku in na vsakem regulatorju. Trak ima vhod za priklop senzorja rosišča.
  4. Izhod krmiljenja črpalke je napetostni (230V), kar olajšuje namestitev. Črpalko se lahko priklopi neposredno na krmilni trak, brez dodatnih mostičev.
  5. Črpalka se izklaplja in vklaplja s triminutnim zamikom, da ima instalacija čas, da se lahko pripravi na delo.

Krmilni trakovi CB500 (z modulom) in CB500X (brez modula) – katerega izbrati?

Povedano najbolj preprosto: kontrolne trakove izbere uporabnik, ki želi imeti v svojem domu consko upravljanje, torej v vsakem prostoru vzdrževati temperaturo glede na njegovo funkcijo ali čas dneva. Če ni potrebe po krmiljenju toplotne črpalke ali kotla, temveč je potrebno krmiliti samo aktuatorje lastnega ogrevalnega tokokroga (npr. pri daljinskem ogrevanju), bo zadostoval CB500X. Če pa je potrebno v stavbi upravljati dodaten vir toplote, je treba izbrati trak CB500.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio