Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Inteligentno hišno upravljanje ogrevanja in klimatizacije

VRNI SE

Smart Home – inteligentno upravljanje temperature

Potreba po temperaturi je zelo individualna stvar. Zato je lahko eni osebi premrzlo, drugi pa pretoplo, tudi če bivata v istih pogojih. To, kakšna temperatura bo za nas v danem trenutku optimalna, bo odvisno tudi od naše dejavnosti in aktivnosti. Doma temperaturo običajno uravnavamo glede na vrsto prostora in dnevni čas. Seveda je možno nastavitve ogrevalnih ali klimatskih naprav izvajati ročno, vendar je namestitev inteligentne hišne avtomatike vsekakor učinkovitejša rešitev.

V čem je inteligentnost upravljanja z ogrevalnimi in klimatskimi napravami? To se nanaša na avtomatsko prilagajanje bivanjskih pogojev konkretnim zahtevam uporabnikov. Si želite, da bi bilo zjutraj, ko se odpravljate na delo, v kopalnici prijetno toplo? Želite varčevati z energijo, ko Vas ni doma? To in več je možno z uporabo inteligentnih upravljalnih sistemov. Dovolj je izbrati ustrezne nastavitve in Smart Home sam poskrbi, da bo temperatura v prostorih vedno idealna. Naložba v tovrstno napredno avtomatiko omogoča ločeno upravljanje posameznih prostorov ob hkratni skupni uporabi časovnega programatorja.

Iz česa se sestoji inteligentna avtomatika upravljanja z ogrevanjem in klimatizacijo?

Sistemi Smart Home za upravljanje z ogrevanjem in klimatskimi napravami nudijo neverjetno funkcionalnost, hkrati pa niso prav nič zapleteni. Z vidika uporabnika je najpomembnejši element takšne instalacije termostat (temperaturni regulator). V seriji SALUS Smart Home boste našli predvsem naprave, ki omogočajo daljinsko upravljanje – prek mobilne aplikacije. Poleg tega vam inteligentni programatorji omogočajo tvorjenje lastnih temperaturnih urnikov za posamezne izbrane prostore.

V takem sistemu so zelo pomembni tudi temperaturni senzorji, ki na podlagi odčitanih podatkov iz okolja v centralno enoto pošiljajo signale o potrebi bodisi ohladitve ali segretja zraka v prostoru, skladno z nastavitvami uporabnika. Ti senzorji so najpogosteje senzorji temperature, lahko pa se uporabljajo tudi senzorji vlažnosti. Še več, sistem je možno povezati, na primer, tudi s senzorji prisotnosti – v takem primeru se bo temperatura samodejno znižala, ko ne bo nikogar doma ali v hotelski sobi ipd., kar bo dodatno prispevalo k nižjim računom.

Vsi ti elementi so v inteligentni avtomatiki integrirani z ustreznimi instalacijami in napravami (ogrevanje, klimatizacija). Za avtomatsko upravljanje pa so odgovorni napredni IT sistemi.

Inteligentni sistemi za ogrevanje in klimatizacijo – zakaj jih je vredno namestiti?

Inteligentno ogrevanje in klimatizacija pomeni v prvi vrsti udobje. Z uporabo takega sistema pozabite na težave s previsoko ali prenizko temperaturo v prostorih. Vendar pa so prednosti in koristi tudi naslednje:

  • boljša kontrola – ker so termostati avtomatizirani, odpade skrb za njihovo delovanje;
  • občutni prihranki – avtomatizacija omejuje porabo energije, kadar koli je to možno, in s tem zagotavlja velike prihranke;
  • daljinski dostop – pridobite možnost daljinske kontrole pogojev v prostorih z uporabo mobilne aplikacije;
  • skrb za zdravje – sistem zagotavlja idealno mikroklimo v prostorih in možnost čiščenja zraka.

Zahvaljujoč sistemom Smart Home Vas bo Vaš dom vedno pozdravil z idealno temperaturo – ne glede na pogoje zunaj. Zagotavljajo udobje brez primere, hkrati pa pomagajo zmanjšati stroške delovanja ogrevanja in klimatizacije.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio