Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home podpira vaš družinski proračun

VRNI SE

Čim več časa ne ukrepate, tim bolj denarja izgubljate /C. Wilkerson/

Dom je kraj, kjer se počutimo najboljše. Uživamo v dobrem aranžmaju, udobnem pohištvu, lepih dekoracijah in spominčicah, ki smo jih več let zbirali. Vendar vsakdanja rutina dobi vsakogar. Ni večje sreče za gospodarja, kot nizki stroški električne energije. Prej ali slej se vsi sprašujemo: kako naj zmanjšamo obratovalne stroške?

Iz tega članka boste izvedeli:

  • kako zmanjšati dnevno porabo energije v vašem domu
  • zakaj je SALUS Smart Home prijazen za vaš družinski proračun

Omejite porabo energije – nekaj enostavnih korakov

Vsak dan po nepotrebnem trošimo energijo in denar. To je velik problem. Le redko razmislimo o tem, koliko nas stane ta malomarnost. Ne ugasimo luči, na odklopimo polnilnika, spimo pri prižgani luči. Če seštejemo vse, kar naredimo iz malomarnosti, opazimo, da nehote povečamo obratovalne stroške, ki jih ustvari naša hiša.

Kaj lahko storimo, da to spremenimo?

Pametno je začeti z zamenjavo naprav, ki zapravijo veliko energije, z napravami, ki spadajo v energetski razred AA+A++, najboljše pa A+++. Kako pa se lotimo slabih navad? Za vas smo zbrali nekaj sprememb, ki jih lahko že danes uvedete:

1. Pametno uporabljajte naprave, ki porabijo največ energije:

  • v PRALNEM STROJU ne perite manjših količin oblačil, v POMIVALNEM STROJU ne pomivajte le nekaj skodelic in krožnikov: naprave porabijo enako količino energije, kot pri polni napolnjenosti
  • HLADILNIKA ne postavite v bližini radiatorja, ne prekrivajte prezračevalnih rešetk ter v hladilnik ne dajte toplih jedi: ob neustreznem prezračevanju agregat deluje s polno močjo, vroče jedi pa segrevajo hladilnik, ki za vzpostavitev ustrezne temperature hlajenja porabi več energije.
  • v ČAJNIKU kuhajte toliko vode, koliko zares potrebujete: če si hočete skuhati čas, ne kuhajte litra vode – zapravite električno energijo za kuhanje 750 ml vode, ki se vseeno ohladi
  • v TELEVIZORJIH, RADIJIH IN RAČUNALNIKIH  vklopite stanje pripravljenosti: čeprav te naprave v stanju pripravljenosti tudi porabijo energijo, vendar je vam ta sprememba omogoči prihraniti nekaj vatov na leto.
turning on the kettle, creating the savings

2. V sobah, ki jih pogosto uporabljate, zamenjajte navadne žarnice z energetsko učinkovitimi LED-svetilkami: porabijo manj energije in svetijo dlje časa.

3. Elektroniko priklopite na razdelilce s stikalom: tako z enim pritiskom izklopite naprave, ki jih dlje časa ne uporabljate.

4. Vašo hišo opremite z rešitvami SALUS Smart Home: če po večerji pozabljate izklopiti luči v kuhinji ali vsak večer zaspite pred televizorjem, so naši pametni vtiči  odlična izbira za vas. Ker delujejo po vašem terminskem planz, Smart Plugi ob določeni uri izklopijo napajanje in zmanjšajo porabo energije. Dovolj je ustvariti pravilo, ki ob polnoči izklopi vse.

Pozor: vsaka optimizirana naprava prispeva k večjemu prihranku!

Naša zlata misel: varčujte, ne odpovejte se pa udobju

Ne gre za to, da bi se morali odpovedati lastnemu udobju – ali lahko ste srečni v mrzli hiši, tudi  če imate nizke stroške? Brez dostopa do novosti, prijateljev in priljubljenih spletnih glasbenih predvajalnikov? Dvomimo.

To ni pametno varčevanje. Bistvena je zmogljivost naprav in pametna uporaba le-teh. Industrija Smart Home vam skuša dokazati, da z varčnim življenjskim slogom ne izgubljate, ampak dobivate.

Prihranite pri ogrevanju

Za mnoge je to samoumevno, vendar ko govorimo o obremenitvah za družinski proračun, moramo poudariti, da največji delež energije potroši ogrevanje.

Če se zanimate za resno varčevanje energije in denarja, ne smete spregledati ponudbe  SALUS Controls za ogrevalne napeljave. Zakaj? Ker je v sodobni in hitro rastoči panogi Smart Home za nas najpomembnejši segment, ki odgovarja za upravljanje temperature. Na tem področju imamo velika znanja in več let izkušenj, kar pa je s tem povezano – na trg smo že uvedli več visoko kakovostnih izdelkov in preskušenih tehnoloških rešitev.

Zakaj se splača uporabiti pametno upravljanje ogrevanja?

S prilagajanjem temperature v prostorih vašim trenutnim potrebam (npr. 2 uri 26 stopinj v kopalnici, zvečer 23 stopinj v dnevni sobi, ponoči 20 stopinj v spalni sobi) se izogibate pregrevanju manj obiskanih sob in nepotrebnim stroškom ogrevanja.

Sobni termostati SALUS Controls so prilagodljivi. Njihova naloga je vzdrževati v sobi želeno temperaturo. To vendar ne pomeni, da ko ste zdoma, nimate vpliva na delovanje ogrevalnih naprav. V pisarni, restavraciji, hotelu v Las Palmas – od kjerkoli se lahko odzovete. Naši termostati  delujejo po vnaprej določenih terminskih planih, vednar upoštevajo tudi vaše ad hoc spremembe.

Efekti? Upravljanje temperature = upravljanje stroškov

Dodatno, brezplačna aplikacija SALUS Smart Home beleži in predstavlja porabo energije pri hišnih napravah, kar vam omogoča spremljanje in zaznavanje virov največjih stroškov. Zgodovina porabe omogoča izvajanje izračunov stroškov.

Ni več potrebno ugibati na slepo – gre za radiator v hodniku, luč v spalni sobi, morda pa računalnik? Zakaj so računi višji od pričakovanih? Ko imate točne podatke, veste, na kaj bi morali paziti in kakšen plan temperatur ustvariti za posamezne sobe. Kje namestiti pametne vtiče? Tako lahko prihranite kar več stotin zloty na leto, to pa je že nekaj!.

Raziskave kažejo, da – ko se zavedamo blagodejnega vpliva Smart Home na družinski proračun – smo pripravljeni investirati vanj.

Zaključki

Sodobna tehnologija ni več le skupek tehničnih parametrov. Je podpora, indikator udobja in varnosti. Pametna hiša ni le kombinacija ukazov. V praksi je kraj, programiran v skladu z vašimi potrebami, ki npr.:

  • vzdržuje individualno temperaturo v sobah, skladno z zahtevami posameznih stanovalcev
  • zapre rolete, če je zelo sončno
  • omogoča oddaljeno in časovno določeno upravljanje električnih naprav (npr. osvetlitve), beleži porabo električne energije
  • zazna in poroča o nepričakovanih dogodkih (senzorji: dima, zalitja, odprtja)

SALUS Smart Home igra vlogo vašega osebnega tajnika, računovodje in inšpektorja za varnost: skrbi za udobje vaše družine, spremlja dnevni plan, nadzoruje stroške.

SALUS Controls vam zagotovi udobno upravljanje doma.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio