Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Pravilo One Touch: eden dotik, več možnosti

VRNI SE

Vračate se domov ob različnih urah, vendar takoj, ko stopite noter, sledite enemu scenariju. Prižgete luči v dnevni sobi. Ne marate večerjati v tišini, zato vklopite radio. Čez eno uro se stuširate, zato v kopalnici povečate temperaturo radiatorja in segrevate tla. Storite to vsak dan: luči, radio, radiator, tla…

Ne bi bilo udobneje, če bi to vse storili z enim gibom?

Iz tega članka boste izvedeli:

  • kako deluje čarovnik pravil OneTouch
  • kaj je tipka OneTouch

SALUS Smart Home vas že danes vabi v svet »tehnološke magije«. Zakaj magije? Ker s čarovnikom in sprožilci pravil OneTouch lahko upravljate naprave v vaši pametni hiši kot s čarobno palico.

Kako to deluje?

Preprosto povedano, z eno tipko/enim klikom lahko vklopite več naprav hkrati.

Vrnemo se na primer, ki smo ga obravnavali na začetku. Ko stopite v hišo – lahko tudi na poti domov – pritisnete sprožilec pravil OneTouch in:

  • v dnevni sobi prižgete luči
  • v kuhinji vklopite radio (edini pogoj je, da vaše radio mora podpirati Smart Plug)
  • tla v kopalnici se segrevajo, temperatura pa raste

Sistem SALUS Smart Home ponuja tri različice sprožilcev pravil OneTouch.  Da lahko delujejo, je potrebno namestiti univerzalni internetni prehod za omrežje ZigBee. Dva sprožilca delujeta neodvisno od aplikacije SALUS Smart Home. Tretja možnost je virtualna različica tipke, ki je (kar je nedvoumno) na voljo le v spletni aplikaciji.

Razpoložljive variante izdelka:

SALUS Smart Button, Internet Gateway, smartphone with App

Brezžična enojna tipka OneTouch

Sproži izvedbo shranjenega pravila, torej združenih ukazov za več naprav. Z enim dotikom sprožite zaporedje dogodkov v pametni hiši. Npr. zvišate temperaturo v sobi, zaprete rolete, vklopite luči in ogrevanje električne blazine. Seveda, za izvedbo tega pravila potrebujete tudi druge elemente sistema: internetni prehod UGE600, aplikacijo SALUS Smart Homesmart vtičerele SR600, termostat (npr. Quantum SQ610).

Kar je pomembno, se enojna tipka OneTouch lahko uporablja tudi kot varnostna tipka. Če živite s starejšimi starši ali otroka pogosto pustite doma samega, razmislite o tem, da na tipki OneTouch nastavite sproročila v sili. Starš ali otrok pritisne to tipko, če se počuti slabega ali zazna kakšno nevarnost, vi pa dobite SMS z vnaprej določeno vsebino…

Smartphone with alert notification

Dvojna tipka OneTouch

Omogoča shranjevanje dveh ločenih ali povezanih pravil (ločeno pravilo za vsako tipko). Vrnemo se na prejšnji primer. Če pritisk na zgornjo tipko poveča temperaturo v sobi, zapira rolete, vklopi luč in električno blazino, s pritiskom na spodnjo tipko lahko sprožite pravilo, ki stori ravno obratno. Temperatura pada, rolete se odprejo, luč ugasne, blazina pa se nega segrevati.

Seveda, ni nujno, da sta pravila dvojne tipke OneTouch medsebojno povezana. Lahko vsebujejo kombinacijo ukazov. Npr. z zgornjo tipko izklopite zgornjo luč v spalni sobi, nato vklopite nočno lučko in grelnik. S spodnjo tipko vklopite vlažilnik zraka v dnevni sobi in osvetljeno sliko nočnega Pariza.

Virtualna različica OneTouch

Virtualna različica tipke ponuja neomejeno število tipk in, posledično, neomejene možnosti za ustvarjanje pravil. Določite jih toliko, koliko potrebujete. Združujete izbrane ukaze v pravila in jih po potrebi vklopite. Namesto navadne tipke uporabljate svoj pametni telefon. Vsa pravila pa upravljate v aplikaciji SALUS Smart Home. Vsako pravilo imate v ločenem okencu. Tako imate možnost, da nemoteno upravljate delovanje opreme v vaši hiši.

Pomembno je tudi, da v primeru, ko internetni prehod UGE600 izgubi povezavo z internetom in sveti rdeče (kar pomeni, da deluje v načinu offline), shranjena pravila OneTouch še vedno delujejo.

Primeri pravil OneTouch v spletni aplikaciji:

examples of One Touch rules examples of One touch rules

SALUS Smart Home ne nastavlja ovir, ne postavlja tehničnih zidov. Z nami na enostaven način določite sheme za tipke OneTouch. Imate obilje možnosti.

Tukaj vi določate PRAVILA!

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio