Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Internetni prehod in aplikacija SALUS Smart Home

VRNI SE

Pametno upravljanje hiše od kjerkoli na svetu

Upravljanje RTV-naprav z daljinskim upravljalnikom je zelo spremenilo način uporabe le-teh. Oddaljeno upravljanje je bilo sinonim ugleda in udobja. Vsak si je želel spreminjati televizijske kanale, ne da bi se dvignil iz kavča. Kdor drži daljinski upravljalnik, drži oblast – smo včasih rekli. In še vedno rečemo. Danes daljinsko upravljanje pomeni nekaj drugega.

Iz tega članka boste izvedeli, kakše možnosti ponujajo:

Salus internet gateway and smart home app availible on Google Play and App Store

Ščepec teorije – poglejte, za kaj se gre

Univerzalni prehod UGE600 je sodobni koordinator omrežja ZigBee, torej ključni element sistema SALUS Smart Home, ki ga metaforično imenujemo srce. To je popolnoma utemeljeno. Internetni prehod omogoča brezžično upravljanje vseh povezanih naprav preko pametnega telefona s sistemom Android ali iOS ali računalnika. Brez tega srca SALUS Smart Home ne obstaja.

Izmed številnih prednosti te inovativne naprave je vredno omeniti: hitro namestitevnizko porabo moči in možnost povezovanja kar 100 elementov stavbne avtomatike. Katerih pa točno? Vse je odvisno od vaše izbire.

V ponudbi SALUS Controls najdete: termostate, releje, krmilne module, termostatske glave, pametne vtiče, senzorje odpiranja oken/vrat, senzorje zalitja.  Ti izdelki – če so povezani s srcem sistema – delujejo medsebojno povezano in v skladu z vašimi nastavitvami. Vi odločate o tem, katere izdelke potrebujete in kako jih hočete povezati.

Internetni prehod uporablja brezplačno aplikacijo SALUS Smart Home (na voljo za prenos v App Store, Google Play). Program omogoča upravljanje hišnih in pisarniških naprav od kjerkoli na svetu. Morate le registrirati račun in biti online.

Dobro si je zapomniti, da dostop do aplikacije SALUS Smart Home omogoča tudi spletni brskalnik (eu.salusconnect.io). Ko vam zmanjka baterije v telefonu ali telefona preprosto pozabite v avtu, še vedno imate možnost spremljati dogajanja v stavbi, ki jo oskrbujete. Poleg tega – odvisno od uporabnikovih preferenc – je to za mnoge uporabnike udobnejše.

Šopek nasvetov – poglejte, kako to deluje

Mislite o nakupu našega sistema? Morda pa ste ga že kupili in si želite v celoti izkoristiti možnosti, ki jih ponuja SALUS Smart Home? Poskušali bomo povedati, kako najboljše začeti z uporabo pametnega upravljanja.

Korak za korakom – kaj morate storiti, da v aplikaciji vidite vašo hišo.

 • Naložite brezplačno mobilno aplikacijo oziroma na spletni strani eu.salusconnect.io ustvarite uporabniški račun,  kjer se boste odslej prijavljali.
 • Dodajanje naprav v omrežje ZigBee začnite z vklopom koordinatorja – internetnega prehoda UGE600. Ob prvem zagonu koordinator priklopite na usmerjevalnik/modem z LAN-kablom. Ko prehod dodajate prvič, pritisnite tipko, ki je na prehodu – LED-dioda sveti zeleno in utripa. Nato poiščite prehod v aplikaciji SALUS Smart Home in jo dodajte Če je prehod dodan pravilno, dioda sveti modro – uspešno povezovanje naprav bo vedno naznanjeno z modro barvo diode (modra barva pomeni tudi, da ima prehod dostop do Interneta). Ko hočete dodati naslednji napravo, ponovno pritisnite tipko za zaznavanje naprave – dioda sveti rdeče, kar pomeni, da je naprava pripravljena za povezovanje.
 • Na internetni prehod priklopite izbrane naprave iz serije SALUS Smart Home, npr. modul, termostate, termostatske glave, pametne vtiče, senzorje.
 • Med izbranimi napravami vzpostavite medsebojne povezave (pravila OneTouch).
 • Zdaj pa prevzemite krmilo in upravljajte vašo hišo!
SALUS Smart Home App on a desktop

Glavni zaslon aplikacije

Na glavnem zaslonu lahko upravljate z vsemi naloženimi napravami. Nadzorna plošča SALUS Smart Home (ki jo lahko olepšate s kakšno sliko) ima sodoben in prijeten videz. Uporabili smo kontrastne barve – oranžno, zeleno in temnomodro – kar odlično vpliva na berljivost vsebine. Okenca se nanašajo na posamezne naprave v hiši. Oranžna barva pomeni, da naprava deluje, zelena – da trenutno miruje, siva pa – da je prišlo do komunikacijske napake. Okenca lahko razporedite v vrstnem redu, ki ga izberete sami.

Če ste na enem računu naložili več prehodov, premikanje ozadja vam omogoča pregledovanje vseh prehodov in z njimi povezanih naprav. Na glavnem  zaslonu lahko na hitro pregledate vse naprave v stavbi. Dovolj je vklopiti funkcijo: preglej moj dom.

Zahvaljujoč dobro zasnovanemu meniju aplikacije SALUS Smart Home je uporaba naprav zelo udobna. Kaj odlikuje dobro zasnovan meni? Preprostost – le najpomembnejše in nedvoumno poimenovane kategorije. V skladu s temi smernicami smo ustvarili meni naše aplikacije. V aplikaciji imate na voljo zavihke:

 • NAPRAVE
 • NASTAVITVE
 • POMOČ
 • MOJ STATUS
 • POLITIKA ZASEBNOSTI
 • PRIJAVA

Zavihek NAPRAVE ponuja dostop do vseh naloženih elementov. Tukaj lahko naložene elemente razvrstite (na primer določite zanj enake parametre) in ustvarite pravila OneTouch. NASTAVITVE vam omogočajo spreminjanje profila ter izklop aplikacije in lokalno krmiljenje naprav (offline). MOJ STATUS vsebuje zbirko pravil (načinov delovanja naprav), ki jih oblikujete za določene dogodke. Zadnji zavihki vsebujejo pravne informacije in ODJAVO, torej izhod iz aplikacije.

Če ste še vedno zaskrbljeni, da pri uporabi aplikacije naletite na težave, preskusite DEMO RAZLIČICO. Privzeti jezik je angleščina, vendar v zavihku NASTAVITVE (podstran: UPORABNIŠKI PROFIL) lahko izberete drug jezik. Zdaj se lahko z lastnimi prstmi prepričate, da uporaba aplikacije SALUS Smart Home prinaša ne le udobje, ampak tudi veselje.

Smart Home App on a desktop

Kjerkoli ste…

Inovativne tehnologije so uvedle nove standarde. Oddaljeno upravljanje ne pomeni več le vklopa televizorja iz oddaljenosti štirih metrov od le-tega, Sedaj oddaljeno upravljanje pomeni pač uporabo hišnih ali pisarniških elektronskih naprav od kjerkoli na svetu.

Če dostop do Interneta zadostuje, da iz čajnice v Šanghaju ogrevate kopalnico v Lublinu, vaše zahteve glede sistema morajo biti visoke. Če mislite o oddaljenem upravljanju, hočete na enostaven način nadzirati svojo hišo od kjerkoli in kadarkoli. Iščete torej najboljše ponudbe. SALUS Smart Home vam zagotovi odlično upravljanje.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio