Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Prednosti talnega ogrevanja

VRNI SE

Radiatorji v hiši so standardna in splošno izvajana rešitev, vendar ali je le-ta najboljša? Izkazuje se, da se vse več ljudi odpoveduje tej obliki ogrevanja prostorov. Po drugi strani pa postaja vse bolj priljubljeno talno ogrevanje, ki je nevidno, udobno in varčno. Ali je res vredno vložiti v to rešitev? Preverite, kakšne prednosti ima tak sistem ogrevanja.

Talno ogrevanje zagotavlja boljšo porazdelitev temperature

Eden glavnih razlogov, zakaj je vgradnja talnega ogrevanja smiselna, je optimalno porazdeljevanje temperature, ki jo nudi ta rešitev. Za človeka je vsekakor bolj ugodno in udobno, če je temperatura višja pri nogah in nižja pri glavi. Ravno tako pa učinkuje vse bolj priljubljeno talno ogrevanje. Pomaga zagotavljati dobro počutje in boljše izkoriščanje toplote, ki se dviga navzgor.

Ampak to še ni vse! Talno ogrevanje zagotavlja tudi enakomerno porazdeljevanje temperature po celotni notranjosti. Radiatorji grejejo le lokalno, toplota, ki jo oddajajo, pa se po prostoru ne širi prav zelo učinkovito. Posledično je lahko v bližini radiatorja veliko topleje kot na drugem koncu prostora. Pri talnem ogrevanju tega problema ni, saj je instalacija nameščena po celotni površini prostora in enakomerno oddaja toploto.

Talno ogrevanje je varčno

Ugodno porazdeljevanje temperature vpliva tudi na veliko bolj učinkovito rabo energije. S tem so tekoči stroški talnega ogrevanja nižji kot pri tradicionalnem radiatorskem ogrevanju. Pri enaki temperaturi je občutek toplote močnejši pri uporabi talnega ogrevanja. Za zagotovitev enakega toplotnega udobja lahko temperaturo znižate za 1-2 stopinji. Na letni ravni lahko to pripomore k občutnemu znižanju stroškov ogrevanja. Prihranek lahko znese tudi prek 10 odstotkov!

Večja vlažnost zraka, manj prahu

Posebna prednost talnega ogrevanja je tudi v tem, da omogoča zmanjšanje količine prahu, ki se vrti v zraku, in ohranja optimalno vlažnost. Prvič, ni potrebno nameščati radiatorjev, na katerih se zbira prah. Drugič, oddaja toploto s sevanjem, s čemer ne povzroča gibanja zraka, tako kot je to pri radiatorskem ogrevanju. Grelniki oddajajo toploto s sevanjem in konvekcijo, ki sproža gibanje zraka navzgor. Poleg tega prihaja pri radiatorjih pri temperaturah nad 55 °C do pojava pripekanja prahu. Talno ogrevanje omejuje gibanje zraka in tako v veliki meri preprečuje dviganje prahu ter pomaga vzdrževati optimalno vlažnost zraka, kar prispeva k zmanjšanju razmnoževanja pršic. Posledično je koristnejše za alergike in poenostavlja vzdrževanje v čistem stanju.

Talno ogrevanje nudi več možnosti pri urejanju notranjosti

Radiatorji pogosto omejujejo možnosti pri urejanju danega prostora. Zavzemajo dragocen prostor in so včasih precej neposrečeno nameščni. Pri izbiri talnega ogrevanja vam ni treba skrbeti za to, kje naj se nahajajo radiatorji, in glede njihovega vpliva na opremljanje prostora. Mnogo so tudi mnenja, da radiatorji po nepotrebnem obremenjujejo in iznakazujejo prostor. Rešitev je talno ogrevanje, ki je popolnoma nevidno.

Treba je vedeti, da uporaba talnega ogrevanja ustvarja druge možne omejitve za opremljanje prostora. Pri odločitvi za talno ogrevanje je treba skrbno izbrati talne zaključne materiale. Uporabiti je treba materiale, ki dobro prevajajo toploto. Najbolje se obnesejo kamen, keramika in terakota, čeprav se lahko namešča tudi panelne plošče ali parket. Vendar se je treba v večini primerov odpovedati preprogam.

Talno ogrevanje se odlično integrira s sodobnimi sistemi

Talno ogrevanje je preprosto modernejše od radiatorskega. Združuje energetsko učinkovitost in udobje. Odlično funkcionira skupaj z naprednimi sistemi, ki izkoriščajo obnovljive vire energije – toplotnimi črpalkami in fotovoltaiko. Prav tako je idealno za povezavo s sistemom hišne avtomatike in sistemi pametnega doma, saj omogoča natančno kontrolo temperature. V ponudbi SALUS Controls boste našli pestro izbiro izdelkov, prilagojenih prav za uporabo skupaj s sistemom talnega ogrevanja.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio