Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home – spoznajte prednosti namestitve sistema

Vrni se

SALUS Smart Home je rešitev, ki pomaga prihraniti denar in živeti udobno. Zahvaljujoč ustrezno programiranim regulacijam OneTouch, regulatorji temperature, Smart Plug-i i pametni releji prilagodijo delovanje številnih naprav potrebam stanovalcev.

Avtomatsko upravljanje doma je priročno in funkcionalno

Sistem SALUS Smart Home temelji na omrežju ZigBee, ki se odlikuje z nizko porabo energije, zanesljivim prenosom podatkov in visoko ravnjo varnosti prenosa.

Z uporabo sistema SALUS Smart Home lahko upravljate:

  • z ogrevanjem (radiatorsko, talno, električno, ventilatorsko)
  • osvetljavo,
  • električnimi naprawami tipa VKLOP/IZKLOP.

Na primer: ob nastavljenem času bo temperatura v prostorih padla na prednastavljene vrednosti, izbrane naprave pa bodo odklopljene od vira napajanja, s čemer bo samodejno zmanjšana poraba energije. Dovolj je ustvariti tako prednastavitev (regulacijo), s katero se bo izklopilo vse, npr. ob polnoči.

S sistemom SALUS Smart Home se upravljanje izvaja z uporabo brezplačne internetne aplikacije (mobilna in stacionarna različica). Ta programska oprema Vam omogoča upravljati s hišnimi in pisarniškimi napravami od koder koli na svetu. Samo registrirati morate račun in imeti internetno povezavo.

Pametno upravljajte ogrevanje in prihranite denar

Največji del energije, ki se porablja za stanovanjske namene, odpade na ogrevanje. Zato je pomembno, da se upravljanje s toploto izvaja individualno po prostorih. Kaj to pomeni? Smiselno je, da je v spalnici hladneje kot je v dnevni sobi, medtem ko je v dnevni sobi dobro vzdrževati ekonomično temperaturo (ne pa neupravičeno visoko, kot tudi ne prenizko), ko nikogar ni doma. Vse to lahko, upoštevaje lastne preference, preprosto programirate v aplikaciji SALUS Smart Home.

Sistem pametnega upravljanja z ogrevanjem – kot ena najpomembnejših hišnih inštalacij – omogoča v vsakem prostoru vzdrževati drugačno, zanj najprimernejšo temperaturo, ki bo ustrezna njegovi funkciji in življenjskemu slogu članov gospodinjstva, kar povečuje udobje bivanja … in zmanjšuje račune. Zakaj?

Ker boste s tem preprečili pregrevanje manj rabljenih prostorov in nepotrebne stroške toplote, ki je nihče ne potrebuje. Hkrati boste preprečili učinke pregrevanj, ki so nezdravi za ljudi in škodljivi tudi za okolje.

Spremljajte porabo energije

Aplikacija SALUS Smart Home beleži porabo energije prek naprav, ki se jih upravlja z uporabo pametnih vtičev (Smart Plug-i), in kaže tudi največje vire te porabe. Zgodovina porabe (izkazovana z grafikoni) Vam omogoča izvajati izračune. Ni Vam treba ugibati o tem, katere naprave ne delujejo učinkovito in zahtevajo spremembo načina delovanja? Katere je treba zamenjati z novimi? Opremljeni s konkretnimi podatkih veste, kje morate ukrepati.

Živite udobno in varno

Upravljanje hiše z uporabo aplikacije Vam omogoča ponastavljati parametre ogrevanja hiše od kjer koli – tako s svojega kavča, kot s kakšnega zelo oddaljenega kotička sveta. A to še ni vse. Pomembna funkcija aplikacije SALUS Smart Home je pošiljanje obvestil SMS ali e-poštnih sporočil o zaznani napaki ali okvari, npr. o požaru v kotlovnici (senzor dima), poplavi v kuhinji (senzor zalitja z vodo) ali vstopu nepovabljene osebe (senzor odprtosti). Prejem takšnega opozorila omogoči pravočasno odzvati se na dogodek in zmanjšati škodo na minimum. Z odločitvijo za pametno upravljanje svojega ogrevalnega sistema prek interneta torej pridobite za svoj dom tudi dodatno varnost.

Aplikacija SALUS Smart Home ima funkcijo skeniranja, ki omogoča izvesti hitro kontrolo stavbe in v njej nahajajočih se naprav. To je idealna rešitev za primere, ko se želite tik pred odhodom od doma prepričati, da je vse varno – da so izklopljene luči in električne naprave.

Izbrani artikli SALUS Controls

Quantum SQ610/SQ610RF: sobni regulator temperature z vgrajenim senzorjem vlažnosti. Uporablja se za krmiljenje naprav iz serije SALUS Smart Home. Na voljo je v dveh različicah – žični in brezžični. Edinstvena lastnost žične različice je možnost krmiljenja tako žično (naprav, priključenih na regulator; žične tirnice za talno ogrevanje, kotla), kot tudi brezžično. Quantum vam omogoča izbrati krmilni algoritem: ITLC/histereza/algoritem za samoregulacijski pogon THB. Opremljen je s funkcijo WARM FLOOR, ki zagotavlja topla tla ne glede na formulacijo urnika ogrevanja. Ima blokado PIN in limite nastavitve temperature.

Smart Plug SPE600: s protipreobremenitveno zaščito opremljen pametni vtič (podaljšek električne vtičnice), ki omogoča krmiljenje z njim povezanih naprav. Je element sistema SALUS Smart Home (programiranje urnikov v mobilni aplikaciji). Meri moč priklopljenih naprav, prikazuje zgodovino porabe energije (aplikacija), povečuje zaseg omrežja ZigBee in deluje skupaj z Amazon ALEXA.

Senzor odprtosti SW600: brezžični senzor odprtosti v različici slim, ki deluje skupaj z internetnim prehodom UGE600, mobilno aplikacijo in regulatorji serije Smart Home – omogoča samodejni izklop ogrevanja za čas prezračevanja/odprtosti okna ali vrat.

Bilanca koristi: zakaj je vredno upravljati ogrevanje z uporabo izdelkov znamke SALUS Controls?

Prvič: s prilagajanjem temperatur v prostorih dejanskim tekočim potrebam (npr. 23 stopinj v kopalnici, 21 stopinj v dnevni sobi, 19 stopinj v spalnici) se izognete pregrevanjem prostorov. Z nastavitvami ekonomičnih temperatur za čas, ko Vas ne bo doma (npr. 17 stopinj), preprečite prekomerno ohladitev notranjosti.

Drugič: delo regulatorjev SALUS Controls je možno prilagajati. V prostorih vzdržujejo prednastavljeno temperaturo. Vendar to ne pomeni, da na delo regulatorjev ne morete imeti vpliva, ko Vas ni doma. S serijo SALUS Smart Home lahko kadar koli reagirate od kjer koli. Regulatorji delujejo po urniku, vendar upoštevajo tudi Vaše ad hoc odločitve.

Tretjič: pametno upravljanje z ogrevanjem tudi omejuje vzdrževanje previsokih temperatur in izgube energije, povezane z eksploatacijo stavbe, kar je v prid stanju okolja ter učinkuje v nižjih računih za elektriko.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio