Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Controls in Google Home – uporabite svoj glas za upravljanje svojega doma

Vrni se

Aplikacija Google Home

Pametni domovi – ti danes, in zagotovo tisti v prihodnosti – bodo vse pogosteje opremljani z elementi t.i. umetne inteligence. A pri tem ne gre za iz science fiction vzeto robotiko ali v zraku plavajoče holograme, pač pa za individualno prilagojeno mrežo hišnih naprav, ki bo ustrezala Vašemu življenjskemu slogu. Predpostavka je, da bo s pomočjo umetne inteligence Vaš vsakdan še udobnejši, varčnejši in varnejši.

Ključni del te tehnološke revolucije sta že nekaj časa svetovno znana Googlov pomočnik (Google Assistant) in aplikacija Google Home, ki omogoča, da lahko s samo svojim glasom upravljate, na primer, z osvetljavo, regulatorji temperature, pametnimi vtiči, hišnimi kamerami, vrtnim monitoringom. S to aplikacjo lahko upravljate naprave, združljive z Google Home.

POZOR: Googlova hišna glasovna storitev (Google Home Voice) je na voljo v milijonih naprav Googla in drugih proizvajalcev, ki imajo sistem Android.

Naprave SALUS Controls so združljive z Google Home

Izbrani artikli znamke SALUS Controls delujejo skupaj s hišnim pomočnikom. To pomeni, da se vmesnik Google z njimi “dogovarja” in jih pravilno podpira. Trenutno lahko prek Google Home prosto upravljate naslednje naprave:

  1. Regulatorje temperature: SQ610, SQ610RF, VS10WRF, VS10BRF, VS20WRF, VS20BRF, HTRP-RF(50), HTRS-RF(30)
  2. Senzorje temperature in hkrati najpreprostejšo različico regulatorja TS600
  3. Regulator klimakonvektorja FC600
  4. Pametni vtič SPE600 (Smart Plug)
  5. Pametni rele SR600 (Smart Relay)

Svetloba in temperatura ter glasovni ukazi

Upravljanje svetlobe z glasovnimi ukazi ima številne prednosti. V primeru sistema SALUS Smart Home, povezanega z Google Home, imate to možnost zahvaljujoč pametnim vtičem in relejem. Vredno si je vzeti nekaj časa za konfiguriranje te programske opreme, saj lahko pridobite s tem veliko ugodnosti. Na primer, ko ponoči ležite v postelji, lahko ugasnete luči v celotni stavbi ali izklopite/vklopite posamezno luč, ne da bi Vam bilo treba vstati. Ko se pozno zvečer vračate domov, lahko v sekundi osvetlite izbrane prostore. Še več, ko boste imeli zasedeni ali umazani obe roki, boste v kuhinji le izrekli geslo in naprave bodo izpolnile ukaz – luči se bodo kar same prižigale, ko boste stopali naprej. Takšne “drobnarije” lahko občutno izboljšajo udobje življenja.

Glasovno upravljanje ogrevanja prav tako prinaša veliko dodatnega udobja. Seveda deluje ogrevalni sistem najbolj učinkovito in ekonomično z uporabo urnikov (harmonogramov), prilagojenih Vašemu življenjskemu ritmu. Vendar obstajajo situacije, ko je možno in potrebno napraviti enkraten odmik od sicer stalno učinkujoče prednastavitve. Uporaba glasovnih ukazov v ta namen omogoča hiter želeni odziv, ne da bi se bilo treba odvrniti od ravno izvajanega opravila. Glasovni pomočnik Vas tudi obvesti o trenutni temperaturi na določenem območju in Vam omogoča glasovno upravljanje toplote v prostorih, kjer trenutno ne bivate. Pomembno je, da je simulacija pogovora intuitivna in do stanovalcev prijazna. Dogaja se povsem naravno – “mimogrede” v toku siceršnjega življenja.

Kako krmiliti artikle SALUS Controls prek Google Home?

Najprej si je treba prenesti Google Home (aplikacija je na voljo v trgovinah Google Play in App Store).

Nato zaženite storitev Salus Smarthome EU.

Skonfigurirajte svoj pametni dom s sistemom SALUS Controls skladno s spodnjim navodilom:

Prijavite se:

Dodajte naprave, ki jih boste upravljali:

POZOR: Ni potrebno, da bi se internetni prehod UGE600 („srce” sistema SALUS Smart Home) in glasovni pomočnik Google Home nahajala v istem omrežju Wi-Fi. Morata sicer biti povezana z internetom, vendar lahko delujeta v ločenih omrežjih (npr. Wi-Fi).

V bistvu torej glasovno upravljanje izbranih artiklov SALUS Controls zahteva od Vas le to, da: si prenesete aplikacijo Google Home, zaženete storitev Salus SmartHome EU ter se prijavite v račun Google Home, da povežete svoje naprave.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio