Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Kaj se lahko izvaja krmiljenje v sistemu SALUS Smart Home?

Vrni se

Preden odgovorimo na to vprašanje, pojasnimo, kaj je in kako deluje SALUS Smart Home.

To je sodoben sistem za upravljanje pametnega doma, kar zajema tudi ali predvem upravljanje z ogrevanjem. SALUS Smart Home omogoča vzpostavljanje povezav med delovanjem elementov hišne opreme (regulacije OneTouch) in podpiranjem naprav, tudi s pomočjo interneta.

Sistem SALUS Smart Home sestoji iz elementov, ki omogočajo individualno regulacijo temperature za vsak prostor posebej. Omogočajo tudi upravljanje delovanja kotla, črpalke CO in ogrevanja sanitarne vode ali druge grelne ali hladilne naprave.

V ponudbi SALUS Controls je na voljo tudi dodatna oprema Smart Home, s katero dvignete hišno avtomatiko na višjo raven.

Razen regulatorjev, ki se napajajo iz omrežja ali baterijsko, zajema sistem še:

V sistemu SALUS Smart Home lahko upravljate z elementi, ki so vidni v spletni aplikaciji (regulatorji temperature, pametni vtiči, releji, aktivatorji regulacij).

Torej s čim konkretno?

Ogrevanjem

V bistvu imate tu tri vrste možnosti. Lahko nastavite temperature, ki bodo ustrezale funkcijam posameznih prostorov (npr. različni parametri za kopalnico, spalnico, dnevno sobo, hodnik). Ustvarite lahko stalen, samodejen harmonogram delovanja ogrevanja za posamezne dni v tednu (npr. dva različna urnika za delavnike ter za vikende in praznike). Končno lahko – odvisno od okoliščin, vendar ne glede na to, kje se nahajate – daljinsko prilagodite parametre ogrevanja hiše (npr. s spremembo samo ene temperature ali pa s spremembo celotnega harmonograma).

Osvetljavo

Programiranje regulacij OneTouch za potrebe upravljanja osvetlitve je praktično in priročno. Tudi tu imate tri vrste možnosti. Lahko nastavite vklapljanje in izklapljanje luči ob določenih izbranih urah ali pa glede na sončni vzhod/zahod. Lahko tudi – če ste doma ali pa zdoma – z enim gibom vklopite/izklopite vse luči ter aktivirate prej nastavljeno regulacijo svetlobnega simuliranja prisotnosti stanovalcev. Končno lahko povežete delovanje izbranih svetlobnih elementov z drugimi napravami serije SALUS Smart Home (releji, krmilniki, regulatorji, senzorji), kar omogoča, da z izvedbo enega dejanja (npr. spustitev rolet) sprožite s prvim povezano drugo dejanje (npr. prižig luči).

Roletami in žaluzijami ter vratmi

V scenarij OneTouch vključeno zapiranje in odpiranje žaluzij omogoča, da Vam ni treba skrbeti za ta opravila in nanje misliti, v vročih poletnih dneh omogoča samodejno zaščito notranjosti pred njenim pregrevanjem. Še več, ko ste na delu, lahko daljinsko spustite rolete v svoji dnevni sobi. Druga prednost krmiljenja z roletami ali žaluzijami je možnost določanja časa njihovega spuščanja/dvigovanja oz. zapiranja/odpiranja. Rolete se lahko najprej zjutraj dvigne npr. samo do polovice in šele po nekaj minutah popolnoma. Zvečer se jih lahko spusti ob sončnem zahodu ali pa ob katerem koli drugem nastavljenem času. Prednosti daljinskega upravljanja uvoznih ali garažnih vrat verjetno ni treba pojasnjevati, vendar velja omeniti vsaj to, da lahko z ustrezno programiranim scenarijem odprtje vrat aktivira vklop zunajstavbne razsvetljave.

Vedite, da so del sistema SALUS Smart Home tudi varnostni elementi, ki so nepogrešljivi v vsakem domu. Ne morete sicer spreminjati njihovih nastavitev, vendar lahko v spletni aplikaciji vidite, ali delujejo pravilno in ali izpolnjujejo svoje funkcije. A v nujnih primerih Vam pošljejo sporočilo z vnaprej pripravljeno vsebino alarma. O čem je tu govora?

O senzorjih:

dima (SD600)– zazna dim v realnem času. Pri čemer – POZOR – se ga lahko uporablja kot neodvisno delujočo napravo, brez “srca” sistema (prehoda UGE600). V takem primeru je aktivna samo funkcija sirene (alarm se zazna lokalno, ni možnosti pošiljanja obvestila uporabniku);

zalitja (WLS600) – zazna vodo na površini pod senzorjem ali na stikih z vodi, priklopljenimi na senzor. Lahko se ga uporablja samo skupaj z internetnim prehodom UGE600 in aplikacijo SALUS Smart Home;

odprtosti vrat/okna (SW600; različica slim, OS600; različica standard) – signalizira odprtost oken/vrat. Uporablja se ga lahko samo skupaj z internetnim prehodom UGE600 in aplikacijo SALUS Smart Home. POZOR: v povezavi s sobnimi regulatorji temperature samodejno izklopi ogrevanje za čas prezračevanja.

Zakaj je za svoj dom vredno izbrati sistem SALUS Smart Home?

Da ne bo nobenega dvoma v to, ali je naš pametni sistem res lahko tisti, ki bo spremenil Vaš domači prostor, smo na enem mestu zbrali njegove glavne prednosti.

Kaj pridobite?

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio