Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Quantum – ali že poznate naš vodilni regulator temperature?

Vrni se

Panoga Smart Home se nenehno razvija. Varnost, udobje, prihranki in ekologija so glavne prednosti pametnega doma. Štejejo pa tudi privlačne oblike proizvodov, ki ustrezajo sodobnemu opremljanju notranjosti. Upoštevaje te zahteve je podjetje SALUS Controls zasnovalo izjemni model regulatorja temperature – Quantum.

Iz besedila boste izvedeli:

  • Kakšne prednosti ima Quantum?
  • Katere izmed njegovih funkcij prispevajo k Vašemu udobju?
  • Komu je namenjen novi regulator temperature podjetja SALUS Controls?
Quantum v pametnem domu

Kaj potrebujete za reguliranje temperature v svojem domu? Premišljene, zanesljivo delujoče naprave. Odločate se torej za preverjeno blagovno znamko, znotraj proizvodov pod to znamko pa za razred opreme, ki ustreza Vašim potrebam.

Iščete ekonomično, standardno ali nadstandardno različico? V ponudbi SALUS Controls najdete vse to. Vemo, da si želite imeti na izbiro več opcij.

Vendar Vam želimo danes predstaviti vrhunski proizvod, ki je našem ponos – večfunkcijski regulator temperature, ki je prilagojen vsem vrstam ogrevanja in smo ga poimenovali Quantum.

Razpoložljivi različici našega vodilnega proizvoda:


a. Model SQ610 – podometni, na napajanje 230 V
b. Model SQ610RF – nadometni, napajan baterijsko

Prednosti

Inovativni izdelek podjetja SALUS Controls z vgrajenim senzorjem vlažnosti odlikuje enostavnost uporabe in namestitve, ki je možna v okviru novogradnje ali v kasnejših fazah življenjske dobe stavbe. Vseeno je, ali si gradite nov sanjski dom ali pa obnavljate staro družinsko stanovanjsko hišo. V vseh teh primerih bo namestitev našega upravljalnika enako hitra in enostavna.

Quantum je eleganten in ploščat (debeline le 10 mm v primeru žične opcije in 11 v primeru brezžične opcije). Njegov osvetljeni zaslon olajšuje programiranje in odčitavanje podatkov. Možnost tvorjenja lastnih harmonogramov dela je odlika te naprave, ki povečuje možnosti njenega prilagojevanja Vašim individualnim potrebam. Funkcija udobnih tal (Warm Floor) omogoča ohranjati prijetno temperaturo tal, neodvisno od aktivnega programa ogrevanja. Na primer tedaj, ko sobe ni potrebno dodatno ogrevati, si pa želite stopati po topli površini tal.

Quantum deluje na osnovi tehnologije ZigBee, ki jo lahko najpreprosteje predstavimo kot hišno omrežje, prek katerega naprave komunicirajo med seboj. Na primer: senzor odprtosti „obvesti” sistem, da je bilo odprto okno in da je treba izklopiti ogrevanje, tipka OneTouch pa – če dobi tako nalogo – „sporoči” pametnim vtičem, da je treba v izbranih sobah vklopiti luči. Pametno!

Edinstvenost Quantuma je predvsem rezultat njegovih tehnoloških zmogljivosti. Za razliko od svojih predhodnikov omogoča upravljanje celo vseh velikih območij. Ogreva lahko velik odprt prostor, na primer dnevno sobo s kuhinjo in jedilnico … ali pa športno dvorano.

Ogrevanje Vašega doma bo poskočilo na najvišjo raven tudi zahvaljujoč optimizaciji delovanja regulatorja. Med številnimi uporabnimi funkcijami naprave je le-ta še posebej vredna pozornosti, saj izboljšuje Vaše toplotno udobje. Vedno Vam je idealno toplo – nikoli Vas ne zebe, pa tudi pregrevate se ne.

Kako to deluje?

Matematično. Algoritmi, ki so jih razvili naši tehnologi, izračunajo najboljši trenutek za vklop in izklop vira toplote tako, da bo temperatura v prostoru v določenem času ali ob konkretni uri taka, kot ste jo nastavili. Impulzno, nekajminutno dodatno ogrevanje bo v sobah ohranjalo pogoje, ki jih potrebujete.

Če pa bi se potrebe Vašega organizma začasno spremenile, lahko uporabite način začasnega povečanja temperature. Ročno prilagodite nastavitev sistema svojemu razpoloženju, ki se bo ohranila do naslednje spremembe v prej nastavljenem urniku ogrevanja.

V povzetek – zakaj je upravljanje udobno?

Ker lahko definirate ločene, Vam ustrezne urnike ogrevanja za vsak prostor posebej in imate s tem avtomatizirano delovanje Vašega ogrevalnega sistema (ni si ga treba zapomniti, niti prilagajati), lahko pa tudi začasno izključujete učinkovanje predhodno nastavljenega urnika s sprotnim ročnim spreminjanjem parametrov delovanja svojega regulatorja temperature.

Na spletu? Brez povezave? Ti izbiraš

Quantum je skupaj z vratci in spletno aplikacijo del pametnega doma SALUS Smart Home. Model SQ610 v načinu online brezžično komunicira z drugimi elementi pametnega sistema (trakovi, glavami, vtiči, releji). V načinu offline (tj. brez aplikacije in brez dostopa do interneta) je brezžično delovanje regulatorja možno ne pod “vodstvom” vratc, pač pa na drug način, ki je na voljo v ponudbi koordinatorja lokalnega načina (CO10RF).

Pomembno je, da izkoriščanje prednosti vodilnega proizvoda SALUS Controls ni izključeno niti v primeru nedelovanja skupaj z zgoraj omenjenimi napravami. Quantum SQ610 se odlično obnese v vlogi neodvisnega regulatorja, z vodom priključenega na sprejemnik (npr. na žični krmilni trak ali neposredno na ogrevalno napravo, npr. kotel). Tako konfiguriran krmilnik je možno dodati tudi aplikaciji SALUS Smart Home in mu zagotoviti brezžično komunikacijo z drugimi komponentami sistema.

Za koga?

Prednosti tako sodobne naprave bodo znale ceniti stranke, ki si želijo imeti v svojem domu idealni sistem upravljanja z ogrevanjem. Pa ne le oni. Quantum je prava poslastica za hotelirje. V naši pametni napravi lahko vstavite kodo PIN in omejitve nastavitvenih vrednosti, tako da si bodo lahko hotelski gostje prilagajali temperaturo v svojih sobah samo znotraj meja, ki jih je določi lastnik. Torej, če oddajate sobe v obmorskem ali gorskem penzionu, se ne bojte strank, ki rade pretiravajo z gretjem, ter nekontroliranega povečanja računov za energijo. Ustrezni regulator temperature (Quantum) bo pravi odgovor na brezbrižnosti Vaših gostov.

Prožnost in večfunkcionalnost Quantuma sta tako veliki zato, ker sta plod skrbi za udobje in zadovoljstvo uporabnika. Pri ustvarjanju novega modela regulatorja temperaturne so imeli strokovnjaki SALUS Controls pred seboj predvsem en cilj: da Vam predajo v uporabo resnično pravi dosežek sodobne avtomatizacije stavb. Da ustvarijo napravo, ki se bo lahko – če boste le želeli – idealno vključevala v Vaš sistem pametnega doma.

Kontakt
Začnite sodelovanje

KontaktTehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InštalaterUporabnikRazvijalec
Salus

Distributer izdelkov znamke SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice (Šlezijsko vojv.),
Poljska
Davčna št. (NIP): 638 180 68 25
KRS: 0000440955,
pisarna: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
faks: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio